Lansky LKUNV - Универсален заточващ комплект

Lansky LKUNV - Универсален заточващ комплект

Lansky LKUNV - Универсален заточващ комплект

Lansky LKUNV - Универсален заточващ комплект

119.00лв.
  • Производител: Lansky
  • Модел: 510030
  • Наличност: Разпродаден

Прецизен, лесен и удобен за употреба комплект. Създадена е за професионално и прецизно заточване. Комплектът съдържа четири точила, едно от които е със средно за назъбена повърхност. Останалите три са с едра, средно и фино покритие. Те са оцветени различно и имат вдлъбнатини за пръстите на ръката, позволяващи удобно захващане. Към комплекта влизат смазка за фино заточване, стяга и четири пръчици за удължаване на заточващия камък и определящи ъгъла на заточване. Комплектът се предлага в удобна за пренасяне кутия.

Комплектът включва:- Патентована регулируема стяга Lansky за сигурно и точно позициониране на острието и с отвори за регулиране на ъгъла на заточване.

- Заточващи камъни от алуминий оксид с контури очертаващи пръстите за по-добър и сигурен захват:Груб (coarce) камък 120 песъчинки – за бързо възстановяване на остриетата.

Среден (medium) камък 280 песъчинки – за допълнителна обработка и за запазване на остротата.

Фин (fine) камък 600 песъчинки – за постигане на бръснеща острота.

Среден (medium) камък с триъгълна форма за заточване на серетирани (назъбени) остриета.- Четири пръчици за удължаване на заточващия камък и определящи ъгъла на заточване.- Специално създадена фина смазка (масло) за заточване Lansky.

Всичко това е поместено в полимерна кутия удобна за пренасяне навсякъде.


За улеснение може да използвате Универсална поставка за заточващ комплект или Стяга поставка за заточващ комплект. Ъгли за заточване на стягата:

Ъгъл на 17° - Той се препоръчва за ножчета за бръснене, скалпели и други подобни инструменти.  Осигурява изключително остър, но деликатен ръб.

Ъгъл на 20° - Обикновено се използва за ножове от по-високо качество и осигурява отлично режещ ръб на кухненските инструменти и ножовете за филетиране.

Ъгъл на 25° - Това е най-използваният ъгъл за заточване на ножове. Препоръчителен е за повечето ножове, които се нуждаят от трайни и остри ръбове. Идеален е за ловни и аутдоор ножове.

Ъгъл на 30° - Изключителен ъгъл за ножове, които се използват при тежки и екстремни условия. Подходящ за инструменти, режещи картон, тел или килими.

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
  • Лош
  • Добър

Отстъпка 5%

 
Обади се сега