3 основни неща за кухненските ножове, които всеки трябва да знае

Всеки знае как да използва кухненския нож, нали? И да, и не. Повечето хора използват кухненски ножове ежедневно, но не всички ги третират и се грижат за тях правилно. Ето три прости неща за кухненските ножове, които всеки би трябвало да знае.
Държане на ножа
Ръкохватката се държи с четири пръста, а палецът опира неподвижно гръбнака на острието.
Ръкохватката е захваната с четири пръста, докато палецът се опира плътно отстрани на острието.
Ножът се държи вертикално. Този захват най-често се използва при обезкостяване.
Ръкохватката се стиска здраво с три пръста, докато показалецът е от едната страна на острието, а палецът - от другата. Това осигурява стабилност при използване на ножа.
Почистване на ножа
Вашите ножове винаги трябва да се измиват на ръка. Избягвайте миялни машини, тъй като те могат да повредят остриетата. Използвайте топла вода и препарат за миене. Подсушавайте с кухненски кърпи и салфетки. Най-добре е ножовете да не се отставят да се накисват в мивката, или да се сушат на сушилня.
Запазване на ножа остър
Да, това е най-важното за нас. Тъпият нож е опасен нож. Острият нож прави работата ви в кухнята по-безопасна и по-лесна. Има много начини за заточване на ножове. Можете за използвате камъни, масати, джобни или електрически точила. Но един от най-добрите методи за сега остава системата с контролиран ъгъл на заточване. Тя разполага с точила, произведени от различни материали, с различна зърнистост, за да се осигури гладък ръб. А предварително зададените ъгли улесняват процеса на заточване и чрез тях се постигат отлични резултати.
Източник: www.Lansky.com
Изберете най-подходящото да вас точило ТУК