Нож 112 Ranger 50th Anniversary

Представен през 1972 г., 112 Ranger има класически и безпогрешен стил, който толкова много поколения познават и обичат. Разработен след безпрецедентния успех на 110 Folding Hunter, 112 се отличава с месингови гардове, острие clip point и ръкохватка от истинско абаносово дърво. Отбелязвайки 50 години, този 112 Ranger разполага с персонализиран печат на острието и медальон на ръкохватката, за да обозначи годишнината. Колекционирани и желани от мнозина, този модел 112 50 Anniversary ще бъдe наличен само през 2022 г. Както първоначално беше представен, 112 отново разполага с ръкохватка от истинско абаносово дърво. За производството на този естествен материал абанос Crelicam™, Buck подпомага усилията за презасаждане в тропическите гори на басейна на Конго, като същевременно осигурява на ножовете си ръкохватка от истинска твърда дървесина, която е почти неразрушима.

*Моля, обърнете внимание: Когато се правят ръкохватки от естествена дървесина, ще откриете собствените „марки“ на природата. В повечето случаи тези маркировки не са недостатъци, а по-скоро собствен дизайн на природата. Цветовете и шарките ще варират от ръкохватка до ръкохватка. Всека от тях ще има своя собствена индивидуалност и отличителен вид за разлика от ръкохватките, създадени от изкуствени материали.* Crelicam™ Genuine Ebony Buck Knives си партнира с Taylor Guitars, един от водещите световни производители на първокласни акустични китари. Първоначално абаносовата дървесина е въведена при моделите 110 и 112 през 60-те години на миналия век, но през 1990-те федералните разпоредби относно застрашените гори накараха Бък да използва дърво, обработено със смола.

Сгъваемите ножове Lockback имат механизъм, който заключва острието в отворено положение, активиращо се чрез отваряне на острието докрай. Заключването на гърба получава името си от движеща се ключалка, която се вижда частично отгоре на ножа. Отварянето на острието кара кобилицата да се блокира срещу острието, така че да се заключи. Натискането на лостчето в горната част на ръкохватката го освобождава и позволява на потребителя да затвори острието. Заключването изисква затваряне с две ръце, въпреки че разгръщането на острието маже да се направи с една ръка. Фрмата Бък се гордеят, че този нож се произвежда в САЩ. Материалите и изработката, включени в създаването на вашия нож, ще бъдат направени с най-голямо внимание и ще бъдат без дефекти. Paul Bos Heat Treat (закаляване на острието) Ние сме известни с нашите остриета. Buck Knives е известен с остриетата си и пазарен лидер в задържането на режещи ръбове, благодарение на селекциите на стомана и процес на термична обработка, въведен от известния в индустрията Пол Бос, чиято система за топлинна обработка се е доказала като най-добрата в бизнеса. Всяко острие е подложено на строг процес на термична обработка и тест за качество. След това се темперира до подходящата твърдост по Рокуел чрез система за нагряване, замразяване и повторно нагряване. Това ви дава по-дълъг живот на ръбовете, лесно заточване и острието, което няма да ви подведе. Вечна гаранция - Бък гарантира, че всеки произведен от тях нож,  няма дефекти в материала и изработката за целия живот на ножа и ще ремонтира или замени с нов нож, по техен избор, всеки нож Buck, който е дефектен. Buck Knives не гарантира за своите продукти срещу нормално износване, неправилна употреба или модификации на продукта. Ножовете Buck не са предназначени да се използват като чукове, длета, лостове или отвертки.

 

  • Нож 112 Ranger 50th Anniversary
Обади се сега